Houten kozijnen

Warm.
Authentiek.
Sterk.

Houten kozijnen typeren zich door hun warme, authentieke en sterke karakter. Bovendien heeft het naast een warme uitstraling ook meerdere sterke eigenschappen. In het hart van de natuur kenmerkt hout zich aan isolatiewaardes, omdat het geen warmte of kou geleidt. Daarom verrijkt een houten kozijn het wooncomfort en de uitstraling voor het oog.

houten-kozijnen houten-kozijn-vervangen

Snel een voorstel ontvangen? Doe direct een aanvraag.

  Houten kozijnen op maat

  Bij Windows4U nemen we graag de tijd en geven we voldoende aandacht aan je wensen en gedachten. Bovendien voorzien we onze klanten van technische begeleiding en brengen we graag advies uit voor de beste isolatie. Daarom is een houten kozijn niet een die je in het winkelmandje stopt, maar juist uitvoerig bespreekt om een kozijn op maat te realiseren voor het beste resultaat.

  houten-kozijnen-online

  Hardhout Meranti kozijn

  Fijne en gelijkmatige structuur

  Een kozijn van hardhout met mooie eigenschappen zoals een gelijkmatige structuur, waardoor een strakke look naar voren treedt.

  • Strakke structuur
  • Krachtig & Duurzaam
  houten-kozijnen-op-maat

  Hardhout Aformosia kozijn

  Isolerend & sterk

  Dit houtsoort heeft als de andere houtsoorten een krachtige weerstand tegen verschillende invloeden. Aformosia staat bekend als een houtsoort die weerstand biedt tegen schimmels en rot, waarnaast deze een aantrekkelijke look heeft.

  • Weerstand tegen schimmels & rot
  • Aantrekkelijke look
  kunststof-of-houten-kozijnen

  Hardhout Padoek kozijn

  Klassiek hardhout en duurzaam

  Van zichzelf al een prachtig en sterk houtsoort, net als andere kozijnen in tientallen kleuren verkrijgbaar. Ook beschikt dit kozijn over krachtige eigenschappen zoals: een rechte / lichtgebogen nerf, rijke kleur van nature, natuurlijke weerstand tegen termieten en schimmels.

  • Weerstand tegen termieten en schimmels
  • Rijke kleur van origine

  Klassieke houten kozijnen

  Van sterk en duurzaam hout tot een houten kozijn met composiet middendeel. Onze kozijnen vind je in tientallen kleuren en je kan kiezen uit een uitgebreide collectie profielen en houtsoorten. 

  Voor onze klassieke houten kozijnen maken we gebruik van de uitzonderlijke houtsoorten; afrormosia en meranti. Na een unieke behandeling met ons 5 lagen systeem kunnen we de kwaliteit van de bovenste plank bereiken. Heb je wensen voor een sierlijke bewerking van het kozijn, dan verzorgen we deze graag. 

  houten-kozijnen-op-voorraad
  goedkope houten kozijnen

  Houten kozijnen vervangen

  Zijn kozijnen aan het einde of is het interessant om te gaan voor meer glas in het kozijn? Dan wordt het al snel interessant om je houten kozijnen te vervangen. Dubbel glas tilt namelijk de isolatiewaarde van het kozijn naar een hoger level. Houten kozijnen vervangen kan ook met een compleet ander materiaal. Sterke en isolerende eigenschappen zijn ook aanwezig bij kunststof- en aluminium kozijnen. Net als een kozijn van hout, leveren we meerdere kozijnprofielen, kleuren en nerven bij al onze kozijnen.
  houten-kozijnen-outlet
  houten-kozijnen-plaatsen houten-kozijnen-vervangen-kosten

  Al 25+ jaar ervaring

  Minstens 5 redenen om te kiezen voor Windows4U

  Het warme, authentieke en sterke karakter maken kozijnen van hout zeer populair. Bovendien is hout tot wel 10 jaar goed zonder over te schilderen. Met de keuze uit verschillende stijlen in uiteenlopende kleuren bieden wij voor elke woning het juiste kozijn.

  Windows4U is opgeleid en gecertificeerd specialist
  Ruimte voor optimale isolatie
  Extra isolatie door additionele tochtafdichting
  Keuze uit 30+ kleuren

  Details van houten kozijnen

  Houten kozijnen krijgen vanaf de bron een sterke eigenschap mee; isolatie. Want hout is van nature al een uitstekende isolatiebron. Isolatiewaardes van 0,75W/m2K kunnen worden bereikt wanneer je kiest voor houten kozijnen op maat.

  Twee afdichtingen verzorgen een uitstekende weerstand tegen alle invloeden van buitenaf en bevorderen de geluidsisolatie. Daarnaast zal dubbel glas het kozijn voorzien van nog meer isolatie, voor zowel geluid als ter bevordering van het binnenklimaat.

  Het klassieke karakter van een houten kozijn zorgt voor een warme en authentieke uitstraling van je woning. Doordat we ons dagelijks inzetten voor maatwerk van kozijnen, staan we gereed voor het uitvoeren van alle mogelijke vormen en kleuren voor het meest ideale houten kozijn.

  Tot slot schaf je houten kozijnen aan inclusief montage, want we verzorgen van begin tot eind deze verrijking van je woning. Tijdens de montage van kozijnen van hout, spuiten we Argongas in de spouw om de geluidwerendheid te bevorderen met -28db.

  houten kozijnen prijzen

  Levensduur van houten kozijnen behouden

  De eerste 10 jaren kan je optimaal genieten van je houten kozijnen. Een vochtige doek voorkomt al na korte tijd benodigd schilderwerk. 

  Bij het houten kozijn gaat het voornamelijk om het onderhouden van de toplaag, waar deze pas na 10 jaar geschilderd moet worden bij het regelmatig onderhouden van de kozijnen door lichte schoonmaakwerkzaamheden.

  klassieke houten kozijnen

  Hardhouten kozijnen

  Meranti, Afrormosia en Padoek hardhout zijn de houtsoorten die je terugvindt in het hart van onze kozijnen. Meranti is een hardhout dat komt uit Zuidoost-Azie en behoren tot de Shorea-bomen. Meranti vind je voornamelijk terug in lichte en donkere varianten. Daarnaast heeft dit hardhout soort sterke eigenschappen voor je houten kozijnen, waaronder; fijne en gelijkmatige textuur, veel kracht tegen een aantrekkelijke prijs en relatief duurzaam. 

  Uit een ander continent is Afrormosia overgevlogen uit West-Afrika. Een van lichtgeel tot goudbruinige kleur met een natuurlijke glans als standaard en natuurlijk in alle kleuren verkrijgbaar bij Windows4U. Oersterk hout met hoge isolatie zoals we houten kozijnen al jaren presenteren, maar nu met nog meer eigenschappen. Want de Afrormosia hardhoutsoort is sterk bestand tegen schimmels en het rotten van hout. Daarmee presenteren we beide houtsoorten als een sterk en aantrekkelijk hardhout variant voor houten kozijnen. 

  Padoek hardhout is een een prachtige en functionele houtsoort. Deze zie je in veel toepassingen terug, waaronder ook het houten kozijn! Een rechte nerf en rijke kleur maakt dit hout een lust voor het oog. Bovendien is het Padoek hout van nature bestand tegen termieten en schimmels, waardoor deze uitstekend gebruikt kan worden als houtsoort voor een kozijn.

  Het team van Windows4U

  Onze noordelijke mentaliteit wordt gewaardeerd door het hele land. Wij nemen écht de tijd en afspraak is afspraak. Daarom komen wij onze afspraken graag na. Ons kleinschalige bedrijf heeft grote productkennis en montage-ervaring in huis om de beste service te kunnen bieden.

  Koen Stam

  Verkoopleider

  Henk van der Bij

  Opmeter kozijnen

  Jaroen Turksema

  Planning

  Wilma Bethlehem

  Klantcontact

  Tim Wieringa

  Magazijn/goederen uitgifte

  Jasper van Zanten

  Verkoopadviseur

  Ben Bagmeijer

  Monteur

  Elle Dopstra

  Monteur

  Erwin Alt

  Monteur

  Johan de Beer

  Monteur

  Klaas Pieterman

  Monteur

  Michel de Vries

  Monteur

  Wij helpen je graag met advies voor jouw houten kozijnen.

  We denken in oplossingen niet in problemen. Van standaarduitvoeringen tot unieke concepten: we zijn niet bang om materialen, kleuren en vormen te combineren en brengen de mogelijkheden bij elkaar voor een top eindresultaat. Dat maakt ons bijzonder.

   Jasper

   kunststof-kozijnen-inclusief-montage

   Vanuit oriënteren in de showroom tot het keurig achterlaten van je huis.
   Dit is hoe wij jouw kozijnen leveren en plaatsen:

   • Deskundig advies op maat

   • Geen verrassingen achteraf

   • Ruime tijd en rust tot uitvoering

   • Technische begeleiding & isolatie adviezen

   • Keurige omgang met eigendommen

   1

   2

   3

   4

   5

   Stap 1: Bezoek onze showroom en oriënteer vrijblijvend

   Je hebt je contactgegevens achtergelaten of een concrete offerte-aanvraag gedaan. Als eerste stap nodigen wij je dan graag uit voor een bezoek in onze showroom. Van losse materialen tot en met complete uitvoeringen, er is van alles tentoongesteld. Je kunt hier de materialen zien, vergelijken en ervaren. We bespreken samen je wensen, je vragen, je ideeën over materiaal, kleur, ventilatie, isolatie, zonwering etc. en maken de vertaalslag naar een concreet voorstel voor houten kozijnen die passen bij jouw wensen en jouw huis.

   Stap 2: Een gesprek op locatie

   Tijdens of na je bezoek aan onze showroom heeft onze adviseur een offerte voor je opgesteld met daarin verwerkt wat jullie hebben besproken. Je hebt deze thuis in alle rust nog eens bekeken, doorgenomen en je wil graag bestellen. Als alles helder is kan je online de offerte goedkeuren en gaan we voor je aan de slag. Maar het kan ook zijn dat je nog vragen hebt of in geval van renovatie de situatie nog graag nader zou bespreken op locatie. Dan maak je met onze adviseur een afspraak en komt hij bij je langs. In geval van nieuwbouw ben je opnieuw van harte welkom in de showroom voor een tweede gesprek, eventueel samen met je aannemer of architect.

   Stap 3: Meten is weten

   Je bent eruit: het worden kozijnen van Windows4U. De keuzes zijn gemaakt. De materialen zijn vastgelegd. Nu de exacte maten nog. Onze inmeet expert komt voor het opmeten van de te vervangen kozijnen. Hij schat de situatie in, bij renovatie kun je voor onverwachte situatie komen te staan, en doet een extra check of hetgeen is geoffreerd kan worden uitgevoerd zoals verwacht. Bij nieuwbouw verloopt het proces iets anders, dan valt er vaak nog niets te meten. Om tijdens de bouw van jullie nieuwe huis toch door te kunnen, worden de kozijnen gemaakt op basis van de maten op de aangeleverde tekeningen. Dit neemt onze adviseur uitgebreid met jullie, je aannemer en/of architect door en wordt voor productie besproken en beoordeeld door onze werkvoorbereiding. Een heel team – bouwteam, dat samen zorgt voor een goed resultaat.

   Stap 4: Opdrachtbevestiging en start productie

   Alles is besproken met de inmeten, eventuele aanvullingen zijn vastgelegd en ontvang je via de mail in de opdracht bevestiging. Nu de definitieve maten bekend zijn gaat onze binnendienst de kozijnen in productie geven bij de fabriek. Het opmaat vervaardigen van de kozijnen neemt natuurlijk even tijd. Tijdens dit productieproces is het even stil van onze kant, wat niet betekent dat er niets gebeurt. Er wordt hard gewerkt om de kozijnen te maken, het glas te produceren, de rest van de bestelling gereed te maken en tegelijk te laten binnenkomen. Een aantal weken later (exacte levertermijnen wisselen, je adviseur geeft bij de opdracht aan hoeveel weken dat zal zijn voor jullie kozijnen ) Zodra we de montage kunnen gaan plannen nemen we contact op om een montagedatum af te spreken.

   Stap 5: Jouw houten kozijnen worden geplaatst!

   Op de afgesproken datum starten onze monteurs met de montage van jouw kozijnen. Afhankelijk van de hoeveelheid zijn we gemiddeld binnen een week gereed. Als alles gemonteerd is neemt de monteur de kozijnen en de uitgevoerde werkzaamheden met je door en geeft tips over het gebruik. Deze oplevering gebeurt aan de hand van een checklist. Tot slot laten we je huis weer netjes achter en wensen we je heel veel plezier van je nieuwe kozijnen.

   Wouter Bloupot

   Weer uitstekend geholpen door Windows4U. De verkoper heeft uitgebreid de tijd genomen om ons te adviseren over de verschillende mogelijkheden en kwam met een aantrekkelijke prijs. Wij zijn erg blij met het eindresultaat.

   S Wolters

   Wij zijn super tevreden. Goede voorlichting en perfecte uitvoering.Deskundig personeel die de kozijnen plaatsen. Huis was opgeruimd bij vertrek. Mijn complimenten Johannes en Riley.

   Kies voor dé kozijnen specialist uit Groningen

   Onze oplossingsgerichte no-nonsense en mentaliteit wordt gewaardeerd (door het hele land). Jouw project is in goede handen bij Windows4U.

   Deskundig advies op maat
   Respect voor je huis & je spullen
   Geen verrassingen achteraf

   Veelgestelde vragen, waar wij een antwoord op hebben.

   Hiernaast vind je wellicht een vraag die bij jou nog onbeantwoord is, zo niet? Bel, Whatsapp of mail ons gerust. We kijken ernaar uit je verder te helpen en/of van dienst te zijn met houten kozijnen. 

   Houten kozijnen hebben een warme uitstraling, bieden goede isolatiewaarden en verrijken het wooncomfort.

   Als je kozijnen aan het einde van hun levensduur zijn of als je meer glas in het kozijn wilt, kan het interessant zijn om houten kozijnen te vervangen.

   Bij Windows4U nemen ze de tijd om de wensen van klanten te bespreken, bieden ze technische begeleiding en geven ze advies voor de beste isolatie, met als doel een kozijn op maat te realiseren.

   De houtsoorten die worden gebruikt zijn afrormosia en meranti.

   Door het plaatsen van dubbel glas kunnen houten kozijnen een hogere isolatiewaarde bereiken.

   Tijdens de montage van houten kozijnen spuiten ze Argongas in de spouw om de geluidwerendheid te bevorderen met -28db.

   Na ongeveer 10 jaar is schilderwerk nodig aan de toplaag van de houten kozijnen, mits deze regelmatig worden onderhouden.