Zonwering buiten

Sterk. Chic. Isolerend.

De mogelijkheden en toepassingen van zonwering worden steeds groter. Windows4U heeft een groot assortiment zonwering dat qua design perfect past bij jouw kozijn.

Bij Windows4U begrijpen we dat comfort en stijl hand in hand gaan. Ontdek onze hoogwaardige buitenzonwering oplossingen, ontworpen om jouw wooncomfort te verbeteren.

zonwering-buiten buiten-zonwering

Snel een voorstel ontvangen? Doe direct een aanvraag.

  Geen koude winters of warme zomers meer met rolluiken

  Ervaar de veelzijdigheid in zonwering met onze hoogwaardige rolluiken, ontworpen om je huis te beschermen tegen warme zomers en koude winters. Rolluiken zijn namelijk geschikt voor ieder seizoen. In de zomer bieden ze verkoeling en in de winter bieden ze verwarming. Het materiaal van rolluiken, meestal kunststof of aluminium, is vaak ontworpen om zonlicht te reflecteren in plaats van het te absorberen. Dit draagt bij aan het verminderen van de warmteoverdracht naar het interieur van de woning.

  Rolluiken bieden niet alleen uitstekende zonwering, maar ze dienen ook als effectieve geluidsisolatie, waardoor een rustige en stille sfeer in de kamer wordt gecreëerd. Ideaal voor op de slaapkamer, want rolluiken verduisteren de kamer ook nog eens volledig, wat een goede nachtrust bevordert.

  Daarnaast vervullen rolluiken een inbraakwerende rol, waardoor het potentiële indringers extra moeilijk gemaakt wordt om de woning binnen te komen. Dit verhoogt de algehele veiligheid van het huis, wat van essentieel belang is voor gemoedsrust en welzijn.

  rolluiken-buiten-zonwering
  Efficiënt & eenvoudig je rolluiken bedienen

  Elektrische bediening is beschikbaar via een domoticasysteem, een mobiele app, of met behulp van een afstandsbediening. Aanvullend is handmatige bediening een mogelijkheid, waarbij gebruikgemaakt kan worden van een lint of een stang.

  zonneschermen-buiten-zonwering
  Optie voor elektronische bediening

  Voor al onze zonneschermen bieden wij de mogelijkheid voor elektronische bediening via Somfy. Somfy levert Smart Home-oplossingen, toegankelijk via een smartphone app, afstandsbediening en zelfs stembediening. Bovendien is het mogelijk om de bedienening te automatiseren. Hierdoor kan je op afstand zelfs het binnenklimaat bewaken.

  Knikarmschermen als stijlvolle zonwering

  Knikarmschermen bieden een stijlvolle oplossing voor zonwering in de tuin, met het scherm alleen zichtbaar wanneer uitgeschoven en volledig opgeborgen in een muurkast wanneer niet in gebruik. Met een eenvoudige druk op de knop komt het scherm tevoorschijn.

  Windows4U biedt diverse knikarmschermen aan met talloze mogelijkheden, waaronder de integratie van ledverlichting in de kast. Traditionele bediening via een muurschakelaar behoort tot het verleden, aangezien de knikarmschermen nu kunnen worden bediend via een app, domoticasysteem of zelfs met een afstandsbediening.

  zonwering-groningen
  elektrische-zonwering-buiten screens-zonwering

  Al 25+ jaar ervaring

  3 redenen om te kiezen voor Windows4U

  Je zal het herkennen; warme zomers en koude winters, waardoor er een onaangenaam binnenklimaat ontstaat dat lastig te reguleren is. Met zonwering buiten ervaar je een fijne temperatuurregeling en dat in stijlvolle en goed toepasbare oplossingen. Windows4U komt afspraken na en nog meer.

  Windows4U is opgeleid en gecertificeerd specialist
  Hoogwaardige kwaliteit zonwering
  Keuze uit 30+ kleuren

  Buitenzonwering in het glas

  Naast externe zonwering voor woningen bestaat ook de mogelijkheid om zonwering in het glas te integreren. Het ScreenLine-systeem van Pilkington Insulight monteert jaloezieën of plisségordijnen in de spouw van het isolatieglas, wat voorkomt dat ze vochtig of vies worden en beschermt tegen beschadigingen.

  lamellen-zonwering
  Meerdere elektrische & handmatige bedieningsopties

  Bedieningsopties variëren van handmatig tot elektrisch, met keuzes als koord, draaiknop of afstandsbediening. Diverse kleuropties zijn beschikbaar voor zowel jaloezieën als plissé zonwering.

  screens-zonwering
  Optie voor elektronische bediening

  Voor al onze zonneschermen bieden wij de mogelijkheid voor elektronische bediening via Somfy. Somfy levert Smart Home-oplossingen, toegankelijk via een smartphone app, afstandsbediening en zelfs stembediening.

  Veelzijdig & energiezuinig zonweren met screens

  Ontdek de voordelen van screens als slimme zonwering! Met doeltreffendheid tot 85% in het buiten houden van warmte, bieden onze screens niet alleen een verkoelende oplossing, maar laten ze ook lucht door. Hierdoor wordt de hitte effectief buiten gehouden zonder het uitzicht te belemmeren. 

  Naast het bevorderen van het comfort hebben screens ook een positieve invloed op je portemonnee. Als de screens op de juiste manier gebruikt worden, dan is airconditioning overbodig! Dit resulteert in aanzienlijke kostenbesparing. Maar dat is niet alles; onze screens fungeren ook als bescherming voor je interieur. Ze blokkeren UV-stralen, die anders verkleuring kunnen veroorzaken op meubels, vloeren en andere elementen in huis zoals kunst.

  Kies voor functionaliteit, comfort en energie-efficiëntie met onze geavanceerde screens. Geniet van je woning zonder concessies te doen aan stijl en ontdek het comfort van screens als ideale zonwering voor jouw huis.

  Ontdek onze screens als buitenzonwering

  opbouw-screens

  Opbouw screens

  De veelzijde zonwering

  Opbouwscreens vormen de perfecte keuze voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten waarbij de volledige raampartijen worden vervangen. Deze veelzijdige opbouwscreens zijn geschikt voor alle typen ramen en profielen waardoor ze een elegante buiten zonwering oplossing bieden.

  Bovendien kunnen opbouwscreens ook uitgerust worden met een ventilatiefunctie. Dit zorgt voor een constante luchtdoorvoer, zelfs wanneer het screen gesloten is. Deze innovatieve eigenschap zorgt voor een optimale luchtcirculatie in de ruimte, waardoor comfort en de frisheid behouden blijven, zonder concessies te doen aan de functionaliteit van deze zonwering.

  • Elegante uitstraling
  • Met ventilatiefunctie
  voorzetscreens

  Voorzetscreens

  Een efficiënte keuze

  Heb je de warme zomerdagen onderschat bij het (ver)bouwen of renoveren van je huis? Voorzetscreens bieden flexibele oplossingen, geschikt voor zowel ‘op de dag’ als ‘in de dag’ installaties.

  Hoewel de screenkast zichtbaar is bij voorzetscreens, heb je keuze uit verschillende stijlvolle kastontwerpen die naadloos aansluiten bij de uitstraling van jouw woning. Een voordeel van voorzetscreens is het minimale kap- en breekwerk dat nodig is bij de installatie, waardoor het een efficiënte keuze is voor het aanschaffen van zonwering. Zo kun je genieten van het comfort van zonwering zonder ingrijpende aanpassingen aan je huis.

  • Efficiënte montage
  • Stijl passend bij je woning
  inbouwscreens

  Inbouwscreens

  Volledige integratie

  Inbouw screens worden volledig geïntegreerd in het design van je woning, wat resulteert in een strak geheel. Echter, een veel voorkomend nadeel is het potentiële energieverlies. Om dit probleem weg te nemen, is de ZipX Zero van Wilms ontwikkeld, met het oog op passieve- en lage-energiewoningen.

  Bij installatie van dit screen wordt de isolatie verwijderd, maar vervangen door een composiet profiel, waardoor energieverlies tot het minimum beperkt wordt. Zo kun je genieten van de strakke, geïntegreerde look zonder je zorgen te maken om eventueel energieverlies.

  • Volledige integratie
  • Minimaal energieverlies

  Ontdek onze rolluiken als buitenzonwering

  Koen Stam

  Verkoopleider

  Jaroen Turksema

  Werkvoorbereiding

  Wilma Bethlehem

  Klantcontact

  Tim Wieringa

  Magazijn/goederen uitgifte

  Ben Bagmeijer

  Monteur

  Elle Dopstra

  Monteur

  Erwin Alt

  Monteur

  Johan de Beer

  Inmeter

  Klaas Pieterman

  Monteur

  Michel van der Heide

  Monteur

  Tim Dopstra

  Planning - Projectmanagement

  Pavlo Semeniuk

  Monteur

  Dit maakt zonwering buiten zo veelzijdig & krachtig

  Buitenzonwering biedt verschillende voordelen ten opzichte van binnenzonwering. Hoewel binnenzonwering nog steeds waardevol kan zijn voor bepaalde toepassingen zoals privacy en verduistering, biedt zonwering buiten over het algemeen een bredere reeks voordelen met zich mee, waaronder; 

  lamellen-zonwering-buiten

  Temperatuurregeling

  Zeg vaarwel tegen oververhitting! Buitenzonwering blokkeert direct zonlicht al voor het de ramen bereikt, waardoor je huis koel en aangenaam blijft, zelfs op de warmste zomerdagen.

  Energiebesparing

  Bespaar op je energierekening door onnodig gebruik van een airconditioning te verminderen. Buitenzonwering is een slimme investering in duurzaamheid en efficiënt energiegebruik.

  Stijlvol en aanpasbaar

  Met een breed scala aan stijlen en aanpassingsmogelijkheden vind je zeker de perfecte buitenzonwering die past bij jouw behoeften en smaak.

  Interieurbescherming

  Bescherm je meubels, vloeren en gordijnen tegen schadelijke UV-stralen. Buitenzonwering voorkomt verkleuring door zonlicht en verlengt de levensduur van je interieur.

  Strooilicht reductie

  Geniet van natuurlijk licht zonder hinderlijke schitteringen op schermen en oppervlakken. Verbeter het comfort van je binnenruimte met onze geavanceerde buitenzonwering.

  Duurzaam

  Omdat buitenzonwering direct wordt blootgesteld aan verschillende weersinvloeden, worden ze vervaardigd met duurzame materialen die hiertegen bestand zijn. Dit resulteert in een langere levensduur en minder onderhoudskosten op de lange termijn. 

  Het team van Windows4U

  Onze noordelijke mentaliteit wordt gewaardeerd door het hele land. Wij nemen écht de tijd en afspraak is afspraak. Daarom komen wij onze afspraken graag na. Ons kleinschalige bedrijf heeft grote productkennis en montage-ervaring in huis om de beste service te kunnen bieden.

  Koen Stam

  Verkoopleider

  Jaroen Turksema

  Werkvoorbereiding

  Wilma Bethlehem

  Klantcontact

  Tim Wieringa

  Magazijn/goederen uitgifte

  Ben Bagmeijer

  Monteur

  Elle Dopstra

  Monteur

  Erwin Alt

  Monteur

  Johan de Beer

  Inmeter

  Klaas Pieterman

  Monteur

  Michel de Vries

  Monteur

  Michel van der Heide

  Monteur

  Tim Dopstra

  Planning - Projectmanagement

  Pavlo Semeniuk

  Monteur

  Advies over jouw buitenzonwering?
  Vraag het ons!

  We denken in oplossingen niet in problemen. Van standaarduitvoeringen tot unieke concepten: we zijn niet bang om materialen, kleuren en vormen te combineren en brengen de mogelijkheden bij elkaar voor een top eindresultaat. Dat maakt ons bijzonder.

   Jasper

   buitenzonwering-groningen

   Vanuit oriënteren in de showroom tot het keurig achterlaten van je huis.
   Dit is hoe wij jouw zonwering leveren en plaatsen:

   • Deskundig advies op maat

   • Geen verrassingen achteraf

   • Ruime tijd en rust tot uitvoering

   • Technische begeleiding & isolatie adviezen

   • Keurige omgang met eigendommen

   1

   2

   3

   4

   5

   Stap 1: Bezoek onze showroom en oriënteer vrijblijvend

   Je hebt je contactgegevens achtergelaten of een concrete offerte-aanvraag gedaan. Als eerste stap nodigen wij je dan graag uit voor een bezoek in onze showroom. Van losse materialen tot en met complete uitvoeringen, er is van alles tentoongesteld. Je kunt hier de materialen zien, vergelijken en ervaren. We bespreken samen je wensen, je vragen, je ideeën over materiaal, kleur, ventilatie, isolatie, zonwering etc. en maken de vertaalslag naar een concreet voorstel voor je zonwering die passen bij jouw wensen en jouw huis.

   Stap 2: Een gesprek op locatie

   Tijdens of na je bezoek aan onze showroom heeft onze adviseur een offerte voor je opgesteld met daarin verwerkt wat jullie hebben besproken. Je hebt deze thuis in alle rust nog eens bekeken, doorgenomen en je wil graag bestellen. Als alles helder is kan je online de offerte goedkeuren en gaan we voor je aan de slag. Maar het kan ook zijn dat je nog vragen hebt of in geval van renovatie de situatie nog graag nader zou bespreken op locatie. Dan maak je met onze adviseur een afspraak en komt hij bij je langs. In geval van nieuwbouw ben je opnieuw van harte welkom in de showroom voor een tweede gesprek, eventueel samen met je aannemer of architect.

   Stap 3: Meten is weten

   Je bent eruit: het wordt een zonwering van Windows4U. De keuzes zijn gemaakt. De materialen zijn vastgelegd. Nu de exacte maten nog. Onze inmeet expert komt voor het opmeten van het geheel. Hij schat de situatie in, bij renovatie kun je voor onverwachte situatie komen te staan, en doet een extra check of hetgeen is geoffreerd kan worden uitgevoerd zoals verwacht. Bij nieuwbouw verloopt het proces iets anders, dan valt er vaak nog niets te meten. Om tijdens de bouw van jullie nieuwe huis toch door te kunnen, worden de zonweringen gemaakt op basis van de maten op de aangeleverde tekeningen. Dit neemt onze adviseur uitgebreid met jullie, je aannemer en/of architect door en wordt voor productie besproken en beoordeeld door onze werkvoorbereiding. Een heel team – bouwteam, dat samen zorgt voor een goed resultaat.

   Stap 4: Opdrachtbevestiging en start productie

   Alles is besproken met de inmeten, eventuele aanvullingen zijn vastgelegd en ontvang je via de mail in de opdracht bevestiging. Nu de definitieve maten bekend zijn gaat onze binnendienst de zonwering in productie geven bij de fabriek. Het opmaat vervaardigen van de schuifdeuren neemt natuurlijk even tijd. Tijdens dit productieproces is het even stil van onze kant, wat niet betekent dat er niets gebeurt. Er wordt hard gewerkt om de zonwering te maken, het glas te produceren, de rest van de bestelling gereed te maken en tegelijk te laten binnenkomen. Een aantal weken later (exacte levertermijnen wisselen, je adviseur geeft bij de opdracht aan hoeveel weken dat zal zijn voor jullie schuifdeuren ) Zodra we de montage kunnen gaan plannen nemen we contact op om een montagedatum af te spreken.

   Stap 5: Jouw buiten zonwering wordt geplaatst!

   Op de afgesproken datum starten onze monteurs met de montage van jouw zonwering. Afhankelijk van de hoeveelheid zijn we gemiddeld binnen een week gereed. Als alles gemonteerd is neemt de monteur de schuifdeuren en de uitgevoerde werkzaamheden met je door en geeft tips over het gebruik. Deze oplevering gebeurt aan de hand van een checklist. Tot slot laten we je huis weer netjes achter en wensen we je heel veel plezier van je nieuwe zonwering.

   Wouter Bloupot

   Weer uitstekend geholpen door Windows4U. De verkoper heeft uitgebreid de tijd genomen om ons te adviseren over de verschillende mogelijkheden en kwam met een aantrekkelijke prijs. Wij zijn erg blij met het eindresultaat.

   S Wolters

   Wij zijn super tevreden. Goede voorlichting en perfecte uitvoering.Deskundig personeel die de kozijnen plaatsen. Huis was opgeruimd bij vertrek. Mijn complimenten Johannes en Riley.

   Kies voor dé buitenzonwering specialist uit Groningen

   Onze oplossingsgerichte no-nonsense en mentaliteit wordt gewaardeerd (door het hele land). Jouw project is in goede handen bij Windows4U.

   Deskundig advies op maat
   Respect voor je huis & je spullen
   Geen verrassingen achteraf

   Veelgestelde vragen, waar wij een antwoord op hebben.

   Hiernaast vind je wellicht een vraag die bij jou nog onbeantwoord is, zo niet? Bel, Whatsapp of mail ons gerust. We kijken ernaar uit je verder te helpen en/of van dienst te zijn met de keuzes voor je zonwering buiten. 

   Buitenzonwering, zoals aangeboden door Windows4U, biedt tal van voordelen, waaronder effectieve temperatuurregeling, energiebesparing, interieurbescherming tegen UV-stralen, strooilicht reductie, duurzaamheid en aanpasbaarheid in stijl.

   Screens weren de zon doordat ze gemaakt zijn van materialen die hoge reflecterende eigenschappen bezitten. Ook de coating, het weefpatroon van het materiaal, de kleurkeuze en de mate van luchtdoorlaatbaarheid is hierbij essentieel. 

   Screens als slimme zonwering, met een doeltreffendheid tot 85% in het buiten houden van warmte, laten lucht door en bieden niet alleen verkoeling, maar ook kostenbesparing. Ze fungeren als bescherming tegen UV-stralen, wat verkleuring van meubels en interieur voorkomt.

   Inbouwscreens worden volledig geïntegreerd in het design van de woning, maar de ZipX Zero van Wilms minimaliseert energieverlies door isolatie te vervangen door een composiet profiel, geschikt voor passieve- en lage-energiewoningen.

   Rolluiken bieden niet alleen uitstekende zonwering, maar fungeren ook als geluidsisolatie en verduistering, wat de kwaliteit van de nachtrust bevordert. Daarnaast hebben ze een inbraakwerende functie, waardoor de veiligheid van het huis wordt verhoogd.

   Opbouwscreens en opbouwrolluiken zijn het meest geschikt voor nieuwbouw- en renovatieprojecten, omdat er voor dit systeem minimaal sloopwerk nodig is voor de installatie. 

   Het grootste voordeel van lamellen ten opzichte van andere zonweringen is dat lamellen niet vies of nat kunnen worden, omdat ze tussen het glas gemonteerd worden. 

   Voor alle zonneschermen biedt Windows4U elektronische bedieningsopties via Somfy. Somfy levert Smart Home-oplossingen die toegankelijk zijn via een smartphone app, afstandsbediening en stembediening, en kunnen worden geprogrammeerd voor geautomatiseerde bediening.