Kozijnen

Windows4U heeft een groot assortiment kozijnen. Kozijnen in aluminium, kunststof en hout. Bij ons is alles mogelijk, zelfs een combinatie van de verschillende materialen. 
Op maat gemaakt en in jouw smaak

Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen hebben een slanke en strakke uitstraling. De kozijnen zijn licht in gewicht, maar toch heel sterk. Daarom zijn deze kozijnen erg geschikt voor grote raampartijen.

De kozijnen krijgen door de staallook een moderne en industriële uitstraling. Aluminium is een onderhoudsvriendelijk en duurzaam materiaal. Ook zijn deze kozijnen geschikt voor dubbel- en zelfs tripleglas voor optimale isolatie. Windows4U biedt aluminium kozijnen helemaal op maat gemaakt en in veel verschillende kleuren en kleurencombinaties.

Een greep uit de kleuren

Een greep uit onze aluminium kozijnen

DRITTO reeks | Aluminium kozijnen

DRITTO-REEKS

Voor de liefhebbers van minimalisme
De Dritto kozijnen van Profel zorgen voor een eigentijdse look in de woning en komen schitterend tot zijn recht. Met name dankzij het onzichtbare draairaam, wordt een strakke uitstraling gecreëerd. De Dritto kozijnen zijn verkrijgbaar in verschillende types, modellen, vormen en kleuren. De Dritto-reeks is geschikt voor dubbel en triple glas.
Meer informatie

RECTO REEKS

Een ultrastrakke look
Het vlakke ontwerp en de rechte hoeken zorgen voor een ultra strakke en krachtige look die onmiddellijk in het oog springt. De Recto 70 is een slank model en uitermate geschikt voor dubbel glas. De Recto 80 zorgt voor uitstekende isolatie en is geschikt voor triple glas. De Recto kozijnen van Profel zorgen voor maximaal comfort.
Meer informatie

Stratolo

Aluminium met een nostalgisch tintje
De Stratolo kozijnen van Profel zijn de perfecte staallook renovatiereeks. Deze aluminiumreeks is uitermate geschikt voor (ver)bouwers die hun woning graag een nostalgisch tintje willen geven met eigentijdse prestaties. Door de mogelijkheid voor triple glas heeft deze kozijnenreeks een hoge isolatiewaarde.
Meer informatie
Maxlight Steellook

Max Light REEKS

Maximale lichtinval Smalle profielen
De MAX LIGHT aluminium ramen van Aliplast zorgen voor hoogwaardige isolatie en comfort. De MAX LIGHT kozijnen zijn ultra smal waardoor maximale lichtinval wordt gecreëerd. De kozijnen zijn geschikt voor triple glas en verkrijgbaar in 3 varianten.
Meer informatie

Star 75

Strakke vormen en hoge isolatie.
Door de strakke vormgeving zijn de STAR75 kozijnen van Aliplast uiterst minimalistisch. Vaste en opengaande ramen zijn bij dit systeem niet meer van elkaar te onderscheiden. De slanke kozijnen zijn perfect voor dubbelglas.
Meer informatie

Star 90

Perfect voor passiefbouw
Een STAR90 kozijn van Alipast heeft een uitmuntende isolerende werking en is daardoor bijzonder geschikt voor toepassing in passiefbouw. Deze kozijnen zijn uitermate geschikt voor triple glas en zorgen voor perfect comfort.
Meer informatie

Steellook ST1000

Smal design met staallook.
Een alternatief voor de Stratolo zijn de Steellook1000 kozijnen van Aliplast. Deze kozijnen kenmerken zich door het uiterst slanke profiel en onderscheiden zich van gewone kozijnen door de stalen 'look'.
Meer informatie

Houten kozijnen

Er is geen ander materiaal wat zo’n warme en authentieke uitstraling geeft dan houten kozijnen. Maar naast de charme van hout, heeft dit materiaal meer voordelen. Hout biedt van nature goede isolatie. Het geleidt geen warmte of kou en het houdt vocht en geluid buiten. Daardoor geven houten kozijnen ideale bescherming tegen weersinvloeden en geluidsoverlast.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, kan hout erg lang mee en met de juiste verf is dit materiaal erg onderhoudsvriendelijk. Windows4U biedt houten kozijnen van hoogwaardige houtsoorten, helemaal op maat gemaakt.

Een greep uit de kleuren

Een greep uit onze houten kozijnen

Houtsoorten

Meranti

Sterk en duurzaam hout basismateriaal, altijd afgewerkt met een drenking en dient nog afgelakt te worden.
Meranti is officieel afkomstig vanuit Zuid-Oost Azië en is een verzamelnaam voor hardhout uit dit gebied. Meranti heeft meerdere voordelen: het hardhout staat bekend als een sterke houtsoort, Het is erg duurzaam en daarnaast ook nog eens goed te behandelen. En dat is natuurlijk ideaal voor u. Niet voor niets is Meranti een van de populairste soorten hardhouten voor het gebruik van kozijnen. Krijg hier onder een impressie van het hardhouten kozijn.
Meer informatie
Afrormosia modern houten kozijn

Afrormosia

Optimaal voor passief wonen in combinatie met een Composiet middendeel van het kozijn. Is ook zonder afwerklaag te verwerken.
Afrormosia is een houtsoort dat voor veel verschillende doeleinden ingezet kan worden. De natuurlijke kleur van het hout is geel- tot bruinachtig. De eigenschappen van deze houtsoort zijn erg geschikt voor toepassingen als kozijnen en gevelbekleding.
Meer informatie

Padoek

Duurzaam en weerbestendig, voordelige hardhout soort.
Padoek is een van de meest duurzame hardhoutsoorten die er bestaan. Padoek is een populaire houtsoort, omdat het op den duur grijsachtig verkleurt. De eigenschappen van deze houtsoort zijn geschikt voor toepassingen buiten, zoals kozijnen en terrasplanken.
Meer informatie

Profielen

Modern

Modern vlak 68 mm kozijn, ook met klassieke profilering mogelijk.
Dit moderne kozijn is uit te voeren met goede ontwatering en uitstekende afdichtingen en toch nog smal en subtiel.
Meer informatie

Blokkozijn

115 mm Houten kozijn perfect voor renovatieplannen.
Dit verdiepte 115 mm dikke kozijn is bij uitstek geschikt om uw oude kozijnen, jaren-70 stijl te vervangen met een moderne twist.
Meer informatie

Modibloc

Afrormosia met composiet, klassieke uitstraling met moderne eisen.
Dit prachtige blokkozijn met zware houtmaat brengt de forse kozijnen die in de vroegere bouwstijlen werden gebruikt weer terug. Geen aluminium profielen die de ontwatering regelen, maar massief hout, degelijk verwerkt.
Meer informatie
Antica Afrormosia klassieke vormen

Antica

Antiek look kozijn met prachtige profielen, Jaren 30 stijl vereerd.
Deze antiek-look kozijnen kunt u kiezen met een standaard klassieke vormgeving, Maar ook met uw eigen profilering en maatvoering op maat te leveren. Hierbij nog steeds volgens de hoogste isolatiewaarden.
Meer informatie

Kunststof kozijnen

In kunststof kozijnen zijn veel verschillende mogelijkheden in stijlen en vormen. Modern, landelijk of klassiek. Met kunststof kozijnen is het allemaal mogelijk. Dit materiaal geeft zelfs de mogelijkheid om de kozijnen een houtlook of steellook te geven.

Een belangrijke reden voor het kiezen voor kunststof kozijnen is het onderhoudsvriendelijke karakter van het materiaal. Er is geen schilderwerk nodig. De kozijnen blijven zo’n 30 jaar mooi en hebben een levensduur van wel 50 jaar. Daarnaast isoleert geen materiaal zo goed als kunststof. Dat zorgt ervoor dat je kunt besparen op energiekosten en veel minder last hebt van lawaai. Ook zijn kunststof kozijnen inbraakwerend door het staal wat erin verwerkt zit, metalen sluitnokken en zware stabiele scharnieren. Windows4U heeft een groot assortiment kunststof kozijnen en kan goed advies geven.

Een greep uit de kleuren

Een greep uit onze kunststof kozijnen

PVC met houtlook

Uitstraling van hout, gemak van pvc
De pvc kozijnen van Profel geven de warme uitstraling van hout en het gebruiksgemak en de hoge prestaties van pvc. Door de nerfstructuur en de rechte hoekverbindingen, is het niet van hout te onderscheiden. Het pvc zorgt voor hoge isolatiewaarden.
Meer informatie

LB Concept

Niet te onderscheiden van hout
Het LB Concept-82 kozijn wordt door de kenners niet onderscheiden van houten kozijnen. De kozijnen geven daardoor de warme uitstraling die houten kozijnen ook met zich meebrengen. Door het verdiepte systeem, zijn deze kozijnen geschikt voor extra dik en geluidwerend glas.
meer informatie

LB Concept-82 KUBUS

Robuust door hoekige vorm
Het LB Concept-82 KUBUS systeem is uniek in de kozijnenwereld. De RL Perfect heeft een rechte hoekverbinding zowel aan de binnen- als de buitenkant van het kozijn. Van binnen en buiten gezien is het verschil tussen hout en kunststof niet meer zichtbaar.
meer informatie

Schüco blokkozijnen

Architectonische vormgeving
De Schüco kozijnen verhogen de gebruiksvriendelijkheid voor de gebruiker en bieden een architectonische vormgeving. Deze kozijnen verlagen de energiekosten door de hoge isolerende werking. Projectmatig uitermate geschikt.
meer informatie

Aluminium kozijnen

Isolatie
Zeer goed
Veiligheid
Uitstekend
Onderhoud
Weinig tot geen onderhoud
Stijl en kleur
Onbeperkte mogelijkheden
Glas
Groot aanbod en sterke kwaliteit

Houten kozijnen

Isolatie
Uitstekend
Veiligheid
Inbraakveilig
Onderhoud
Gemiddeld onderhoud
Stijl en kleur
Uitgebreide mogelijkheden
Glas
Groot aanbod en sterke kwaliteit

Kunststof kozijnen

Isolatie
Zeer goed
Veiligheid
Inbraakveilig
Onderhoud
Weinig tot geen onderhoud
Stijl en kleur
Uitgebreide mogelijkheden
Glas
Groot aanbod en sterke kwaliteit

Glas

Bij Windows4U kunt u terecht voor een enorm scala aan soorten glas. De isolatiewaarde van glas is enorm hoog te maken, over een kleine afstand van 2 tot 6 cm wordt met coatings en gasvulling uw woning tegen energieverlies beschermd.

Warmte-isolerende beglazing

Grote raampartijen zien er erg mooi uit, maar het is wel belangrijk dat warmteverlies moet worden beperkt. Warmte-isolerende ramen bestaan uit dubbel of triple glas.

Dubbele beglazing 
  • 2 glasbladen
  • Minder condens aan de binnenkant
  • Gratis zonnewarmte 
  • Optimale kleurneutraliteit
Triple beglazing
  • 3 glasbladen
  • Uiterst hoge warmte-isolatie
  • Geen kou rond de ramen
  • Spouw tussen de glasbladen gevuld met argongas

Warm egde

Het onderste uit de kan met de Warm Egde-afstandhouders van Profel. Deze afstandhouders reduceren het warmteverlies aan de rand van de beglazing nog beter dan de stalen versies. Voor donkere ramen zijn er zwarte Warm Edge-afstandhouders die zorgen voor een nog mooier esthetisch geheel. Bij de aankoop van nieuwe kozijnen, worden ook nieuwe ramen gekocht. Tegenwoordig is er steeds meer keuze in verschillende soorten glas. Zo is er niet alleen meer dubbel glas, maar ook triple glas en hoogrendements- en veiligheidsglas. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. 

Zonwerende beglazing

Deze ramen zijn de ideale wisselwerking tussen koel en warm. Op koude winterdagen is het gezellig warm in huis en tijdens warme zomerdagen worden hoge temperaturen in huis vermeden. 

De zonwerende beglazing van Profel combineert een lage U-waarde en warmtetransmissie. De ramen houden veel zonnewarmte buiten, maar zorgen wel voor genoeg inval van daglicht.

Profel Extreme beglazing

Deze beglazing combineert extreem lage toetreding van de zon met relatief hoge lichtdoorlaat.

Profel Combi Neutraal beglazing

Deze beglazing zorgt voor 10% meer daglicht, terwijl de lichtdoorlaat niet meer dan 37% is. 

Veiligheidsglas

Veiligheidsglas bestaat in verschillende soorten: doorvalbescherming, inbraak- en kogelwerend. 

Veiligheidsbeglazing bestaat uit gelaagd glas. De glasplaten van 3,4 of meer millimeter worden met elkaar verbonden door elastische PVB-folies. Als het glas dan breekt, blijven de scherven kleven aan de folie. Zo worden snijwonden vermeden en is inbreken een moeilijke en tijdrovende klus. 

Een bijkomend voordeel van gelaagd glas is dat het uv-werend is. Dat zorgt ervoor dat meubels en andere voorwerpen die voor het raam staan, niet of nauwelijks verkleuren.

Geluidswerende beglazing

De beglazing van bij Windows4U levert standaard een geluidsreductiewinst op van 28 decibel. Daarnaast zorgen ze voor allerlei andere geluidsreducerende eigenschappen. Daarbij kan gedacht worden aan glas met ongelijke diktes, gelaagd glas met of zonder akoestisch verbeterde PVB-folie. Dit zijn een aantal opties die de woning nog beter isoleren tegen omgevingsgeluid. Bij het gebruik van triple glas is een reductie 36 DBA mogelijk.