Aluminium kozijnen

Warm.
Authentiek.
Sterk.

Aluminium kozijnen staan bekend om het strakke en slanke karakter. Dit zorgt voor een luxe en eigentijdse uitstraling. Naast dat kozijnen van aluminium gemakkelijk te onderhouden zijn, is dit materiaal oersterk én duurzaam omdat het volledig herbruikbaar/te recyclen is.

Ontdek 7 soorten kozijnen in meer dan 30 kleuren.aluminium-kozijnen
aluminium-kozijn

Snel een voorstel ontvangen? Doe direct een aanvraag.

[contact-form-7 id=”5775″ title=”Contactformulier 1″]

Aluminium kozijnen in 7 stijlen & 30+ kleuren

Een populaire stijl is de klassieke “steel look”. Deze look geeft een moderne, industriële en luxueuze uitstraling aan jouw woning. Neem hiernaast snel een kijkje in ons gehele assortiment aan aluminium kozijnen, verkrijgbaar in meer dan 30 kleuren. 

Alle versies van onze kozijnen zijn voorzien van drie afdichtingsrubbers: binnen, buiten én in het midden. Door dit additionele anti-tochtrubber hebben de kozijnen een sterk verbeterde akoestische en isolerende waarde.

slanke-aluminium-kozijnen

RECTO

Een oersterk design

De Recto kozijnen van Profel is een echte blikvanger voor jouw woning. Deze reeks staat bekend om zijn moderne en strakke uitstraling. Deze eigenschappen komen het best naar voren in de rechte en strakke hoeken van het kozijn. Naast dat de Recto reeks uniek is in het design zijn ze ook nog eens veelzijdig. Zo zijn de Recto 70 kozijnen geschikt voor dubbel glas, terwijl de Recto 80 juist perfect is voor triple glas.

 • Strakke afwerking/hoeken
 • Geschikt voor triple glaswerk

aluminium-kozijnen-staal-look

DRITTO

Door eenvoud onderscheidend

De eigentijdse en slank ogende Dritto kozijnen van Profel komen binnen elke woning prachtig naar voren. De strakke minimalistische uitstraling kenmerkt zich door het onzichtbare draairaam. Het Dritto kozijn van Profel is geschikt voor dubbele en triple glazen en is beschikbaar in verschillende varianten en kleuren.

 • Minimalistische uitstraling
 • Geschikt voor dubbel & triple glaswerk

aluminium-kozijnen-zwart

Max Light

Door strakke vormen maximale lichtinval

De slanke aluminium kozijnen van de Max Light Reeks zorgen voor een moderne look. De 3 verschillende varianten waarin dit kozijn verkrijgbaar is, zorgen voor maximale lichtinval. De Max Light Reeks staat dan ook bekend om zijn comfort. Nog een eigenschap die kenmerkend is voor deze reeks is de hoge isolatiewaarde door gebruik te maken van triple glas.

 • Maximale lichtinval
 • Geschikt voor triple glaswerk

aluminium-kozijnen-op-maat

Star 75

Hoge isolatie door innovatief design

Door gebruik te maken van een innovatief design; strakke lijnen in samenwerking met buitengewone isolatiecapaciteit, maken de Star 75 kozijnen van Aliplast tot een geweldige keus. Het model is zeer geschikt voor energie lage woningen BEN en is perfect voor dubbel HR++ glas.

 • Strak lijnwerk
 • Geschikt voor dubbel HR++ glas

prijs-aluminium-kozijnen

Stratolo

Uitermate authentiek door uniek design

De steellook van het Stratolo kozijn speelt perfect in op de het gevoel van authenticiteit. Dit gevoel wordt gecreëerd door gebruik te maken van unieke glasverdeling. Hierdoor krijgt een Stratolo design zijn eigentijdse en nostalgische uitstraling. De keuze voor triple glas zorgt er ook voor dat dit kozijn een hoge isolatiewaarde heeft.

 • Nostalgische uitstraling
 • Geschikt voor triple glaswerk

profel-kozijnen

Star 90

Uitmuntende isolatiewaarde voor passiefbouw

Net als de Star 75 staan de Star 90 kozijnen van Aliplast bekend om zijn oersterke isolatie. Dit maakt dat de Star 90 modellen geschikt voor passiefbouw. Naast de hoge isolatiewaarde heeft dit kozijn een sterke akoestische eigenschap wat bijdraagt aan de comfortbeleving.

 • Oersterke isolatie
 • Akoestische eigenschappen

kozijnen-aluminium

Steellook ST1000

Moderne look door slank en strak design

De slanke vormgeving en stalen look van de Steellook ST1000 van Aliplast zorgt voor een modern ogend kozijn. Daarnaast staat dit model bekend om zijn akoestische en thermisch isolerende eigenschap.

 • Moderne staallook
 • Akoestisch & thermische eigenschap

aluminium-kozijnen-groningen
aluminium-kozijnen-voor-en-nadelen
details-aluminium-kozijnen

Al 25+ jaar ervaring


Minstens 5 redenen om te kiezen voor Windows4U

Het oersterke en 100% recyclebare aluminium is een populaire materiaalsoort voor kozijnen. Daarom is Windows4U niet bescheiden met haar ruime keuze in meer dan 30 kleuren en 15 jaar garantie op alle standaardkleuren. 

Windows4U is opgeleid en gecertificeerd specialist
Ruimte voor optimale isolatie
100% recyclebaar materiaal
Extra isolatie door additionele tochtafdichting
Keuze uit 30+ kleuren

Het team van Windows4U

Onze noordelijke mentaliteit wordt gewaardeerd door het hele land. Wij nemen écht de tijd en afspraak is afspraak. Daarom komen wij onze afspraken graag na. Ons kleinschalige bedrijf heeft grote productkennis en montage-ervaring in huis om de beste service te kunnen bieden.

Koen Stam

Verkoopleider

Jaroen Turksema

Planning

Wilma Bethlehem

Klantcontact

Marc van Woudenberg

Verkoop

Tim Wierenga

Magazijn/goederen uitgifte

Ben Bagmeijer

Monteur

Elle Dopstra

Monteur

Erwin Alt

Monteur

Johan de Beer

Monteur

Klaas Pieterman

Monteur

Wij helpen je graag met advies voor jouw aluminium kozijnen.

We denken in oplossingen niet in problemen. Van standaard uitvoeringen tot unieke concepten: we zijn niet bang om materialen, kleuren en vormen te combineren en brengen de mogelijkheden bij elkaar voor een top eindresultaat. Dat maakt ons bijzonder.

[contact-form-7 id=”5775″ title=”Contactformulier 1″]

Jasper


Vanuit oriënteren in de showroom tot het keurig achterlaten van je huis.
Dit is hoe wij jouw kozijnen leveren en plaatsen:

 • Deskundig advies op maat

 • Geen verrassingen achteraf

 • Ruime tijd en rust tot uitvoering

 • Technische begeleiding & isolatie adviezen

 • Keurige omgang met eigendommen

1

2

3

4

5

Stap 1: Bezoek onze showroom en oriënteer vrijblijvend

Je hebt je contactgegevens achtergelaten of een concrete offerte-aanvraag gedaan. Als eerste stap nodigen wij je dan graag uit voor een bezoek in onze showroom. Van losse materialen tot en met complete uitvoeringen, er is van alles tentoongesteld. Je kunt hier de materialen zien, vergelijken en ervaren. We bespreken samen je wensen, je vragen, je ideeën over materiaal, kleur, ventilatie, isolatie, zonwering etc. en maken de vertaalslag naar een concreet voorstel voor aluminium kozijnen die passen bij jouw wensen en jouw huis.

Stap 2: Een gesprek op locatie

Tijdens of na je bezoek aan onze showroom heeft onze adviseur een offerte voor je opgesteld met daarin verwerkt wat jullie hebben besproken. Je hebt deze thuis in alle rust nog eens bekeken, doorgenomen en je wil graag bestellen. Als alles helder is kan je online de offerte goedkeuren en gaan we voor je aan de slag. Maar het kan ook zijn dat je nog vragen hebt of in geval van renovatie de situatie nog graag nader zou bespreken op locatie. Dan maak je met onze adviseur een afspraak en komt hij bij je langs. In geval van nieuwbouw ben je opnieuw van harte welkom in de showroom voor een tweede gesprek, eventueel samen met je aannemer of architect.

Stap 3: Meten is weten

Je bent eruit: het worden kozijnen van Windows4U. De keuzes zijn gemaakt. De materialen zijn vastgelegd. Nu de exacte maten nog. Onze inmeet expert komt voor het opmeten van de te vervangen kozijnen. Hij schat de situatie in, bij renovatie kun je voor onverwachte situatie komen te staan, en doet een extra check of hetgeen is geoffreerd kan worden uitgevoerd zoals verwacht. Bij nieuwbouw verloopt het proces iets anders, dan valt er vaak nog niets te meten. Om tijdens de bouw van jullie nieuwe huis toch door te kunnen, worden de kozijnen gemaakt op basis van de maten op de aangeleverde tekeningen. Dit neemt onze adviseur uitgebreid met jullie, je aannemer en/of architect door en wordt voor productie besproken en beoordeeld door onze werkvoorbereiding. Een heel team – bouwteam, dat samen zorgt voor een goed resultaat.

Stap 4: Opdrachtbevestiging en start productie

Alles is besproken met de inmeten, eventuele aanvullingen zijn vastgelegd en ontvang je via de mail in de opdracht bevestiging. Nu de definitieve maten bekend zijn gaat onze binnendienst de kozijnen in productie geven bij de fabriek. Het opmaat vervaardigen van de kozijnen neemt natuurlijk even tijd. Tijdens dit productieproces is het even stil van onze kant, wat niet betekent dat er niets gebeurt. Er wordt hard gewerkt om de kozijnen te maken, het glas te produceren, de rest van de bestelling gereed te maken en tegelijk te laten binnenkomen. Een aantal weken later (exacte levertermijnen wisselen, je adviseur geeft bij de opdracht aan hoeveel weken dat zal zijn voor jullie kozijnen ) Zodra we de montage kunnen gaan plannen nemen we contact op om een montagedatum af te spreken.

Stap 5: Jouw aluminium kozijnen worden geplaatst!

Op de afgesproken datum starten onze monteurs met de montage van jouw kozijnen. Afhankelijk van de hoeveelheid zijn we gemiddeld binnen een week gereed. Als alles gemonteerd is neemt de monteur de kozijnen en de uitgevoerde werkzaamheden met je door en geeft tips over het gebruik. Deze oplevering gebeurt aan de hand van een checklist. Tot slot laten we je huis weer netjes achter en wensen we je heel veel plezier van je nieuwe kozijnen.Wouter Bloupot

Weer uitstekend geholpen door Windows4U. De verkoper heeft uitgebreid de tijd genomen om ons te adviseren over de verschillende mogelijkheden en kwam met een aantrekkelijke prijs. Wij zijn erg blij met het eindresultaat.

S Wolters

Wij zijn super tevreden. Goede voorlichting en perfecte uitvoering.Deskundig personeel die de kozijnen plaatsen. Huis was opgeruimd bij vertrek. Mijn complimenten Johannes en Riley.

Kies voor dé kozijnen specialist uit Groningen

Onze oplossingsgerichte no-nonsense en mentaliteit wordt gewaardeerd (door het hele land). Jouw project is in goede handen bij Windows4U.

Deskundig advies op maat
Respect voor je huis & je spullen
Geen verrassingen achteraf

Veelgestelde vragen, waar wij een antwoord op hebben.

Hiernaast vind je wellicht een vraag die bij jou nog onbeantwoord is, zo niet? Bel, Whatsapp of mail ons gerust. We kijken ernaar uit je verder te helpen en/of van dienst te zijn met aluminium kozijnen. 


Koen

Wat is de levensduur van een aluminium kozijn?

De levensduur die wij van onze aluminium kozijnen verwachten is een zekere 40 jaar. Zowel de kleur als het materiaal moet in deze periode volstaan. Maar mocht het voorkomen dat er service nodig is door gebreken, dan zijn wij flexibel genoeg om dit op te lossen. 

Bovendien koppelt Windows4U een garantie certificaat van 10 jaar aan de geplaatste kozijnen. Wij vertrouwen op onze kwaliteit en wensen geen verrassingen achteraf voor onze klanten. 

Hoe gaat het aluminium om met warmte, zon en overige weersomstandigheden?

Aluminium kozijnen zijn nagenoeg ongevoelig voor temperatuur. Zo zijn onze kozijnen van aluminium getest in een Amerikaanse woestijn om te valideren dat deze bestand zijn tegen hoge temperaturen. Van koud tot warm is het spectrum van functioneren groot bij aluminium. 

Hoe werkt de isolatiewaarde van een kozijn?

Hoe lager de isolatiewaarde van je aluminium kozijn, hoe minder energie je verliest. De meeste isolatiewaardes van materialen worden uitgedrukt in hoe goed de isolatie zijn werk doet, maar bij kozijnen wordt er berekent hoeveel energie er verloren gaat per vierkante meter oppervlakte van het kozijn. Bij aluminium kozijnen is deze verloren waarde slechts 0,71W/m2K. 

Levert Windows4U ook het glaswerk?

Omdat kozijnen van aluminium ruimte bieden voor Triple glaswerk, is dat ook vaak wat wij graag adviseren. Wij werken hierin op unieke wijze het glas af. Om thermische breuk te voorkomen, snijden wij het glaswerk niet. Omdat er kleine scheurtjes kunnen ontstaan bij het snijwerk en met als gevolg bij wisselende temperaturen op het glas een thermische breuk kan ontstaan. 

Daarom snijden wij het glaswerk niet, maar bewerken wij deze door te slijpen. Zo voorkomen we scheurtjes aan de buiten zijdes van het glas en tot slot nemen we een ruime boog om de kans op thermische breuk. 

Wat doet Windows4U met oude kozijnen en overig afval?

Wij leveren al het afval dat vrijkomt bij montage af. Glas verzamelen we apart en leveren we in bij de daarvoor bestemde afvallocatie. Ook zamelen we metalen in om separaat af te voeren. 

Verzorgt een aluminium kozijn zowel reguliere isolatie als geluidsisolatie?

Windows4U maakt gebruikt van een extra afdichting in het midden van het kozijn. Een speciale tochtband monteren we binnen, buiten en in het midden van het kozijn. Hierdoor verzorgen we zowel een betere isolatie ten behoeve van het klimaat in huis en heeft deze afwerking ook geluidsisolerende werking voor een betere akoestiek binnenshuis. 

Hoe is het kozijn van invloed op de isolatiewaarde?

Aluminium kozijnen geven ruimte aan dikker glas, zoals Triple Glaswerk. Doordat er ruimte is voor massievere en dikker glaswerk, kunnen we een hoge isolatiewaarde bereiken. Bovendien verzorgt aluminium een versteviging bij grote ruiten. 

Waarin word ik geadviseerd en ondersteunt in het proces?

Een project uitvoeren voor bestaande bouw of nieuwbouw maakt per direct een verschil. Dat zie je vaak terug in verscheidene factoren die waar kozijnen door worden beïnvloed bij nieuwbouw projecten. Bestaande bouw heeft factoren waar we al op kunnen anticiperen, bij nieuwbouw begeleiden we graag in de oriëntatie en adviseren we in de benodigde technieken, energie prestatie adviezen en aansluitende isolatiewaardes. 

Zowel voor bestaande- als nieuwbouw geldt dat we verder kunnen adviseren dan enkel de kozijnen. Wij werken dagelijks graag aan een verrijking van woningen met zonwering, gevelbekleding, binnen- en buitendeuren en/of ventilatie. 

Neem vooral even contact met ons op om gerust een aantal vragen te stellen over jouw situatie!

Hoe kan ik mijn aluminium kozijn het beste schoonmaken?

Kozijnen houden niet van agressieve schoonmaakmiddelen. Om zeker te zijn van risico vrij schoonmaken, raden we vaak de aangeboden schoonmaakmiddelen aan. 

Wat is een Qualicoat?

Tijdens het coaten van het aluminium profiel wordt er een poeder op het profiel gelegd en in een speciale oven gesmolten, waarna het poeder in het profiel brand om te gewenste kleur te realiseren. Onze kozijnen zijn voorzien van een Qualicoat certificaat en valideren daarmee de kwaliteit van onze coating. 

Wat is Qualanod?

De Qualanod kwaliteitscontrole ontfermt zich over het anodiseren. Wanneer kozijnen in de pers worden behandeld dan wil het enigszins oxideren en wordt het materiaal minder goed beschermt. Daarom anodiseren we het materiaal en beschermen we met een chemisch laagje de kleur.  

Wat is Profel?

Profel is onze vertrouwde leverancier. Ook zijn wij een van de +20 Profel Experts in Nederland. Windows4U mag zich daarom benoemen als opgeleid en gecertificeerd dealer van aluminium kozijnen. 

Wat is een onzichtbare afwatering?

In veel kozijnen werd water afgevoerd doormiddel van kleine gaatjes en een afwerking met een plaatje. Maar bij onze aluminium kozijnen verzorgen we een onzichtbare afwatering, zonder zichtbare gaatjes. Hierdoor ontstaat een slankere uitstraling. 

Wat is aluminium?

Aluminium is een metaalsoort die bekend staat om een combinatie van bijzondere eigenschappen, namelijk:  licht in gewicht, roestvrij, oersterk en is door zijn buigzaamheid makkelijk te bewerken. 

Aluminium wordt als grondstof gewonnen uit de aardbodem. Dit metaal komt voor in de erts soort bauxiet. Bauxiet bestaat voor ongeveer 40% uit aluminiumoxide, een combinatie van aluminium en zuurstof. Door middel van verschillende processen wordt aluminiumoxide omgezet in bruikbaar aluminium. 

x

Aluminium kozijnen binnenkort bij jou?

[contact-form-7 id=”5775″ title=”Contactformulier 1″]