De vele voordelen van isolatieglas

Moest je de afgelopen vorstperiode het ijs van je keukenraam krabben of elke ochtend met handdoeken in de weer om de condens af te nemen?

Dan is het de hoogste tijd om dubbel of triple glas aan te brengen.

Maar er zijn nog veel meer redenen om je glas te vervangen. Denk ‘ns aan subsidie, energiebesparing, comfort, geluidsisolatie en inbraakpreventie.

We zetten de voordelen en mogelijkheden voor je op een rijtje:

1. Isolatiesubsidie

De isolatiesubsidie is per 1 januari veranderd, maar nog steeds zéér aantrekkelijk als je kiest voor triple glas. Wil je in aanmerking komen voor subsidie dan moet je wel minstens twee maatregelen nemen die de isolatie van je huis verbeteren. Daarbij moet minimaal 10 m² glas worden vervangen; dat mag bij elkaar worden opgeteld. Boven de 45m² wordt geen subsidie uitgekeerd.

De subsidie voor het vervangen van isolatieglas bedraagt €35,- of €100,- per m² voor respectievelijk dubbel of triple glas.

Daarnaast kun je ook subsidie krijgen voor het verbeteren van deuren en kozijnen.

Windows4U kan helpen bij het aanvragen van subsidie.

Meer info over isolatiesubsidies vind je hier.

2. Energiebesparend én comfortabel wonen gaan hand in hand

Dubbel of triple isolatieglas is niet alleen gunstig voor de energierekening en het milieu, maar het vergroot ook je wooncomfort en leefruimte in je huis. Hoeveel impact ons isolatieglas heeft, ten opzichte ouder dubbelglas (zonder coating), laat onderstaande afbeelding treffend zien:

 

isolatieglas

Met ons isolatieglas mag de volgende vorstperiode alweer komen.

En isolatieglas biedt het hele jaar voordeel: mocht het weer heet worden in de zomer dan zorgt de isolerende werking juist voor een koeler huis.

3. Geluidsisolerend en veiliger

Dat gelaagd isolatieglas ook geluidwerend is en inbraakvertragend is minder bekend, maar van grote waarde. De beglazing bij Windows4U levert standaard een geluidsreductiewinst op van 28 dB. Kies je voor veiligheidsglas dan zijn de glasplaten verbonden door elastische PVB-folies. Daardoor blijven de scherven bij een breuk kleven aan de folie. Zo worden snijwonden vermeden en is inbreken een tijdrovende klus.

4. Uv-werend en in elke gewenste kleur

Een bijkomend voordeel van gelaagd veiligheidsglas is dat het uv-werend is. Dat zorgt ervoor dat meubels en andere voorwerpen die voor het raam staan nauwelijks verkleuren.

Met zonwerende beglazing houd je de zonnewarmte buiten, maar komt er wel genoeg daglicht binnen.

Dankzij de bijna eindeloze mogelijkheden die glas tegenwoordig biedt kan elke ruimte in huis een op maat gemaakte aanpak krijgen en het woongenot van de bewoners enorm verbeteren.

Kijk ‘ns rustig rond op de website of vraag naar de mogelijkheden bij Windows4U.

Wij hebben een helder zicht op ons assortiment en helpen graag bij het kiezen van het juiste glas.