Zonwering

De mogelijkheden en toepassingen van zonwering worden steeds groter. Windows4U heeft een groot assortiment zonwering dat qua design perfect past bij jouw kozijn.

Je bent hier:

  1. Home
  2. Pagina

Rolluiken

Rolluiken zijn geschikt voor ieder seizoen. In de zomer bieden de rolluiken verkoeling en in de winter bieden ze verwarming. 

Ook bieden rolluiken extra geluidsisolatie en extra verduistering zodat de slaapkamer goed donker en stil is wat een goede nachtrust bevordert.

Daarnaast hebben rolluiken een inbraakremmende functie omdat het inbrekers nog moeilijker wordt gemaakt om binnen te komen.

Bediening

Naast de verschillende soorten rolluiken, zijn er ook verschillende mogelijkheden in bediening.

Zo is er elektrische bediening via een domoticasysteem of app of door middel van een afstandsbediening.
Daarnaast is ook manuele bediening mogelijk door middel van een lint of een stang.

Opbouwrolluiken als zonwering

Opbouwrolluiken

Opbouwrolluiken zijn ideaal voor nieuwbouw- en renovatieprojecten omdat deze altijd samen met ramen en deuren worden geplaatst. Deze rolluiken kunnen perfect worden weggewerkt in het interieur.
Opbouwrolluiken zijn ook verkrijgbaar met ventilatie zodat de woning op een natuurlijke manier kan worden geventileerd, zelfs met gesloten luiken.

Voorzetrolluiken als zonwering

Voorzetrolluiken

Bij het ontwerpen van het huis niet gedacht aan rolluiken? Dan zijn voorzetrolluiken een geschikte oplossing. Deze rolluiken kunnen ‘op de dag’ worden geplaatst zodat deze zonder al te veel kap- en breekwerk gemonteerd kunnen worden. De voorzetrolluiken zijn ook beschikbaar met een zonnesensor. Zo wordt er gezorgd voor een optimaal binnenklimaat.

Inbouwrolluiken als zonwering

Inbouwrolluiken

Traditionele inbouwrolluiken worden in de spouw gemonteerd waardoor deze alleen zichtbaar zijn als ze naar beneden gaan. Aan deze inbouwrolluiken hangen echter wel een aantal nadelen zoals warmteverlies.
Daarom heeft Windows4U de ShutterX van Wilms waarmee een volledig luchtdicht systeem wordt gegarandeerd en warmteverlies is daarmee verleden tijd.

Screens

Screens laten tot 85% van de warmte buiten en zijn luchtdoorlatend. Zo wordt voorkomen dat warmte in huis binnendringt, maar wordt het zicht niet belemmerd.

Screens werken ook kostenbesparend. Als de screens correct gebruikt worden, dan is airconditioning overbodig! Screens beschermen ook het interieur doordat het schadelijke UV-stralen blokkeert die verkleuring veroorzaken.

Opbouwscreens als zonwering

Opbouwscreens

Opbouwscreens zijn de ideale oplossing bij nieuwbouw- en renovatieprojecten waarbij de ramen geheel worden vervangen. De opbouwscreens zijn geschikt voor ieder raamtype en -profiel. De opbouwscreens zijn ook beschikbaar met ventilatie zodat er een constante luchtdoorvoer is, zelfs als het screen gesloten is.

Voorzetscreens als zonwering

Voorzetscreens

De warme zomer onderschat bij het ontwerpen van het huis? De voorzetscreens kunnen ‘op de dag’ en ‘in de dag’ worden geplaatst. De screenkast is bij voorzetscreens wel zichtbaar, maar er is keuze in verschillende kasten dus altijd een kast die past bij de stijl van jouw woning!
Het voordeel van voorzetscreens is dat er weinig kap- en breekwerk nodig is bij het plaatsen.

Inbouwscreens als zonwering

Inbouwscreens

Inbouwscreens worden helemaal geïntegreerd in het design van de woning. Dit zorgt voor een strak geheel. Het nadeel is wel dat het vaak zorgt voor energieverlies.
De ZipX Zero van Wilms is speciaal ontwikkeld voor passief- en lage-energiewoningen. Bij de plaatsing van dit screen wordt er isolatie weggenomen, maar door een composiet profiel vervangen, zodat er geen sprake meer is van energieverlies.

Zonneschermen

Knikarmschermen zijn een elegante oplossing voor bescherming tegen de zon in de tuin. Het scherm is alleen zichtbaar als het uitgeschoven. Is het niet uitgeschoven, dan zit het volledig verstopt in een kast tegen de muur.

Met een druk op de knop, komt het scherm tevoorschijn.

Windows4U heeft verschillende soorten en merken knikarmschermen waarbij de mogelijkheden eindeloos zijn. Zo is het zelfs mogelijk om ledverlichting te integreren in de kast.

Bediening via een schakelaar op de muur is verleden tijd. De knikarmschermen kunnen worden bediend door middel van een app of domoticasysteem. Ook is bediening met afstandsbediening mogelijk.

Lamellen

Naast zonwering aan de buitenkant van de woning, is het ook mogelijk om zonwering te integreren in het glas. Het voordeel hiervan is dat de zonwering niet vochtig en vies kan worden en niet kan beschadigen.

De ScreenLine van Pilkington Insulight is een systeem waarbij de jaloezie of plissé in de spouw van het isolatieglas wordt gemonteerd. Deze zonwering is ook geschikt voor hellende vlakken zoals serredaken.

De plissé black-out is verduisterend en daarmee ideaal voor in de slaapkamer.

Voordelen:

  • Geschikt voor in elke ruimte zoals de woonkamer en de badkamer
  • De zonwering wordt niet vies en nat, dus erg hygiënisch
  • De zonwering zorgt voor privacy doordat het opgetrokken en neergelaten kan worden
  • Met de jaloezieën kun je zelf regelen hoeveel warmte je binnenlaat

De zonwering is manueel en elektrisch te bedienen op veel verschillende manieren. Met een koord, een draaiknop of een afstandsbediening.

De jaloezieën en plissé zonwering zijn in verschillende kleuren beschikbaar.

Somfy bediening

Bij alle zonneschermen die wij leveren, kunnen wij ook de elektronische bediening van Somfy regelen. Somfy heeft Smart Home-oplossingen in de vorm van een smartphone app, afstandsbediening maar ook stembediening. Het is ook mogelijk om de bediening van de zonneschermen met Somfy te programmeren zodat niemand thuis meer hoeft om te kijken naar de zonneschermen.