Recto 80-reeks met Stratolo-vleugel

Dé perfecte imitatie van het authentieke stalen raam. Met deze aluminiumreeks zet Profel volop in op (ver)bouwers die hun woning graag een nostalgisch tintje geven. Met eigentijdse prestaties, welteverstaan. Het superisolerende raam koppelt veiligheid aan esthetiek en met een aanzichthoogte van slechts 65.5 mm is het predicaat ‘ultraslank’ niet gestolen.

  • Aluminium met de looks van staal
  • Voor nieuwbouw en renovatie
  • Uiterst slank raam

Bekijk onze folder voor dit product.

Product specificaties

Met het smalle Recto 80-kader en de Stratolo-vleugel krijg je de perfecte imitatie van een authentiek stalen raam. De raamvleugel is uitgerust met een uiterst fijne schuine zijde die de stopverf van de oorspronkelijke stalen ramen imiteert.
Ook de kruisverdelingen benaderen de look van een oud stalen raam volkomen: aan de buitenzijde trapeziumvormig, gecombineerd met smalle en vlakke kruisverdelingen aan de binnenzijde. Voor een optimale isolatiewaarde worden kruisverdelingen tegenwoordig op het glas aangebracht.
Vroeger deelden de glasroedes het enkel glas in aparte stukken. Indien gewenst kan deze authentieke glasindeling nagebootst worden met metaalkleurige, zwarte of grijze latjes tussen de beglazing (“Wienersprossen”). Ze laten de kruisverdelingen aan binnen- en buitenzijde mooi op elkaar aansluiten waardoor het raam amper te onderscheiden is van een echte stalen variant.
Nergens zijn er zichtbare rubbers waardoor het geheel strak en authentiek oogt. Aan de binnenzijde van de raamvleugel zijn er geen glaslatten. Net zoals bij de andere Profel-ramen, is dit systeem uitgerust met een onzichtbare afwatering (zonder waterkapjes).
Het aantal kleurmogelijkheden is nagenoeg onbeperkt. De kleur kan naar wens aan de binnen- en buitenzijde dezelfde (unicolor) of verschillend (bicolor) zijn. Het zichtbaar beslag is steeds uitgevoerd in de kleur van het raam. Onzichtbare scharnieren behoren ook tot de mogelijkheden. Een optie die de slanke uitgebalanceerde look van het Recto-raam benadrukt.
Door zijn uiterst slanke aanzichthoogte van 65.5 mm (kader + vleugel) behoort het Recto 80-raam met Stratolo-vleugel tot de allerslankste op de markt.
De zeer goede isolatiewaarden zorgen voor een uitstekend comfort en maken deze ramen ideaal voor bijna-energieneutrale woningen (BEN-woningen).
- Standaard dubbel glas

- Optioneel drievoudig glas ( Uw tot 0.85 W/m2K met Warm Edge)

- De thermische onderbreking is bijzonder stabiel en garandeert een extra hoge thermische isolatie
Binnenin zorgen 3 dichtingen voor unieke troeven. Wind, water en stof worden door de buitendichting geweerd, terwijl de middendichting het kostbare beslag beschermt en het meerkamersysteem herstelt. De binnendichting zorgt voor een bijkomende akoestische isolatie van maar liefst - 3 dB. Bovendien zijn deze 3 rondomlopende dichtingen nergens onderbroken.
De bewegende gedeeltes of vleugels van het raam worden voorzien van inbraakwerende paddenstoelnokken. Die zorgen ervoor dat de vleugel niet met een koevoet uit het kader kan worden getild. Het Recto 80-raam met Stratolo- vleugel wordt standaard geproduceerd met verscheidene sluitnokken (meestal 4 stuks, afhankelijk van de grootte van het raam). De beglazing wordt steeds verlijmd in de opengaande delen, waardoor deze extra stabiliteit verwerven. Daarenboven kan optioneel gekozen worden voor veiligheidsglas.
10 jaar fabrieksgarantie op de ramen en deuren en 2 jaar op het beslag. Vraag uw Profel-expert Windows4U naar de gedetailleerde garantievoorwaarden.

Toepassingen

Offerte aanvragen