Passief bouwen en energiezuinig wonen

Passief bouwen is een bouwstijl waarbij het realiseren van een plezierig binnenklimaat zonder de traditionele verwarmings- of koelsystemen. Passief bouwen kent enkele grote voordelen:

In technische termen wordt bij passief bouwen hetpassief huis verwarmingsvermogen beperkt tot het vermogen dat het ventilatielucht kan transporteren (dit kan in de praktijk anders worden voorzien dan alleen via het ventilatiesysteem). In verbruikseenheden betekent passief bouwen dat de koeling beperkt blijft tot 15 kWh per vierkante meter gebruiksoppervlakte per jaar. Er gelden hierbij eisen voor de totale primaire energievraag voor alle huishoudelijke toepassingen, warm tapwater, ruimteverwarming en koeling per jaar. (Bron: passiefbouwen.nl).

Kosten inzichtelijk

Duurzame energiebronnen kunnen worden ingezet om aan de resterende energiebehoefte
tegemoet te komen. Vergelijking van een gemiddelde nieuwe woning met bijvoorbeeld een passief huis levert een energiebesparing op met 80%. Meerkosten voor nieuwbouwwoningen zijn beperkt tot ongeveer 7% van de bouwprijs. Voor renovatieprojecten geldt – afhankelijk van de omvang van de investering – dat een terugverdientijd per project wordt berekend. De verhoging van het wooncomfort is niet in de berekening meegenomen.

Windows4U heeft een brede keus in kozijnen die voor duurzaam wonen geschikt zijn

passief wonen

Wij hebben de passende oplossing voor isolerende ramen tot Uw 0.72 W/m²K, geschikt voor laag energie- en zelfs voor passief woningbouw!

Met de standaard raamseries, voorzien van Triple beglazing, halen we al een isolatiewaarde van
Uw 1.02 W/m²K. Let wel dit zijn waarden voor het hele systeem. Veel leveranciers schermen met de isolatiewaarden van het glas. Dit is maar een deel van de Uw waarde!
Met het goede isolerende glas gaat de Uw met de kozijnen samen vaak enorm achteruit. Daarnaast bieden wij ook het Profel laag energie raam aan in kunststof en aluminium met een isolatiewaarde tot Uw 0.78 W/m²K.

Uf waarde onderdeel van de Uw waarde.

Kunststof kozijnen van Profel hebben een Uf waarde van 1,5, in combinatie met een draairaam.
Door een isolerend schuim toe te passen wordt de waarde beter en gaat de Uf naar 0,76 in de passief uitvoering. Dan uitgevoerd met triple glas en warm edge afstandhouders.

Van het Merk K-Vision is de hoogste Uf waarde 1,3  en met een combinatie van triple glas  een Uw waarde te halen van 1,0.

De U-waarde is een belangrijk deel in de totale EPC berekening. Echter de samenstelling en toegepaste uitvoering ( verhouding kozijnprofiel - glas) is bepalend voor de exacte waarden.

glasschema

Het is mogelijk om een thermisch rapport te produceren op de door u gevraagde kozijnen. Met de aluminium ramen en deuren zijn er een groot aantal mogelijkheden. Hierin bieden wij verschillende profielen aan met elk de bijbehorende isolatiewaarden.

Nu ook in hout de hoogste isolatiewaarde

We bieden ook het passief raam aan in kunststof, aluminium en als absolute nieuwkomer in hout/aluminium combinatie. Isolatiewaarden tot
Uw 0.72 W/m²K zijn te halen.

Nieuw in ons assortiment

Terrasoverkappingen van Weinor bij Windows4u

Terrasoverkapping van Weinor

Kunststof

Klik op mij voor een 3D presentatie van een kunststof kozijn

Aluminium Fino

Klik op mij voor een 3D presentatie van een aluminium kozijn

Hout verdiept draaikiep

Klik op mij voor een 3D presentatie van een houten kozijn

Windows4U
Rondweg 7
9861 GK Grootegast

Tel 0594 - 611 857

info@windows4u.nl

Kozijnen

 

Actueel

Aluminium   3D weergave
Hout   Overzicht aluminium
Kunststof   Overzicht kunststof
Deuren   Overzicht hout
Schuifpui   Koopjes hoek
Tuindeuren    
Montage    
     

Contact

Sitemap

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan!

Windows4U
Windows4u kozijnen